Location | Rome
Date | 2017-2018
Client | M. Family
Design | arch. Graziani + arch. Senofonte

An apartment characterized by fluid spaces and a large sculptural presence that envelops two of the founding elements of the space: the fireplace and the staircase connecting the two floors. Inside this block, there is a suspended bookcase with a metal structure. The contents inside can be hidden or displayed thanks to a sliding system of panels made of wooden strips that can be moved accordingly.

Devoto Design furnished the living room, the dining room and the service areas,

The dining room is characterized by a system of storage compartments and furniture composed of sequences of vertical wooden slats which reproduce the geometries already presented in the living area. This minimal-looking furniture is characterized by great attention to details. This can be seen in the balanced and self-closing doors of the compartments, in the definition of the custom-made handles and hardware and in the harmonious mix of different materials (wood, metal, back-lacquered glass).

To complete the fit-out we have the vanity units, with their sink and containers. Everything is integrated and consistent thanks to the Avola stone cladding, a natural material of volcanic origin that gives the space a great aesthetic appeal.

Photo credit: De Carolis